منو
سبد خرید

ضخامت سنج

ضخامت سنج برای سنجیدن میزان ضخامت و کیفیت پوشش اجسام کاربرد دارد و یکی از محصولات مهندسی ابزار دقیق است. معمولا برای پیدا کردن عیوب پوشش از این دستگاه استفاده می شود. عواملي نظير انحناء سطح (شكل قطعه)٬ زبري سطح٬ ضخامت سطح٬ نفوذپذيري مغناطيسي و رسانایی سطح بر روي سنجش ضخامت پوشش تاثيرگذار هستند كه بايستي در هنگام كاليبره نمودن در نظرگرفته شوند.

 

کاربرد ضخامت سنج

 

در صنعت ساختمان و خودرو سازی از ضخامت سنج استفاده می کنند پوشش نامناسب موجب زنگ زدگی، خوردگی و به زور کلی نابودی کل قطعه می شود، به همین جهت کیفیت آن بسیار مهم می باشد.ضخامت سنج ها کار را به دو روش مختلف انجام می دهند. یکی از روش القای مغناطیسی و دیگری روش جریان گردابی می باشد که هر کدام از آنها معایب و محاسن خود را دارند. 

 

انتخاب ضخامت سنج

    

بسياري از ابزارآلات قابل دسترس امروزي بر اساس تركيبي از هر دو مکانیزم القاي مغناطيسي و جريان گردابي كار مي كنند. اين بدين معني است كه به مصرف كننده امكان سنجش در دامنه وسیعتر بدون تغيير در نوع ضخامت سنج را مي دهد. مصرف كننده معمولا ميتواند از بين ضخامت سنج هاي اصلي كه فقط مقدار ضخامت را بصورت ديجيتالي نشان ميدهند ويا ضخامت سنج هايي كه مقادير اندازه گيري شده را ذخيره مي نمايند و به ما اطلاعات آماري نظير متوسط آنها، انحراف استاندارد و يا بالاترين وپائين ترين مقدار سنجش را ارائه مي دهد یکی را انتخاب کند.
نوع ديگري از انتخاب بر پايه شكل قطعه اي است كه اندازه گيري مي شود. براي تمام قطعاتي كه اندازه گيري ميشوند نمي توان از يك نوع ضخامت سنج و پروب استفاده نمود. وقتي كه با يك قطعه با شكل هاي پيچيده مواجه هستيم. پروب هاي مختلف جداگانه اي عرضه ميشوند: براي مثال سنجش ضخامت پوشش برروي قطرداخلي يك لوله ممكن است نياز به پروب 90درجه داشته باشد٬ در حاليكه سنجش برروي يك سطح صاف بجهت حصول بهترين كارايي نياز به يك پروب با زاويه صفر درجه دارد.

نمایش 1 تا 12 از 20 (2 صفحه)